1 Mayıs 2014 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESİ


       Deniz börülcesi çamurlu, kumlu toprakta yetişir ve tuza çok dayanıklıdır. Genellikle deniz kıyılarında gel-gitten sonraki toprakta yetişir. Eğer tansiyon hastasıysanız bu bitkinin tuzlu olduğunu unutmayın ve iyot almamanız gereken tiroid hastası iseniz bu bitkiyi tüketmeyin.
       Tuz ve İyot içeren bu bitki bahar aylarında tüketilmelidir.

       Yapılışı biraz uğraştıran bu bitki verdiğiniz emeği hakeder.


Marketten aldığımız hali gayet masum görünüyor değilmi? Eşim buket buket çiçek getirmiş gibi mutlu :)



Kök kısımlarındaki sert ve kuru dalları ayırıyorum tek tek, yoksa buket buket mi demeliyim :)


Çok az dal için yaptığım bu işlemi tümüne uygulayıp bol suda yıkıyorum.


Önceden kaynattığım suyun içine atıp, biraz yumuşayıncaya kadar yeşil rengi çok kaybolmadan haşlıyorum.


Hafif haşlanmış börülceleri süzgüye alıyor, üzerine soğuk su dökerek yeşilliğinin kaybolmamasını sağlıyorum.


Her birini tek tek alıp elimle kılçıklarından ayırıyorum. Bu işlem oyalayacağı için müziğimi açıp oturarak yapıyorum :)


Bitince süzgüye alıp tekrar yıkıyor ve süzülmesini bekliyorum.


Dövülmüş sarımsak, sızma zeytinyağ ve limon (sirkede olur) karışımını döküp biraz bekliyorum.
Malzeme iyice içine çeksin ki daha lezzetli olsun.

SEVGİ EMEKTİR! SEVGİNİZİ KATTIĞINIZ HERŞEY MUTLAKA GÜZEL OLUR.
AFİYET OLSUN.

 SAĞLIKLI GÜNLER 


                         

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

ÜLKELER (Gitmek İstediğiniz Ülkeyi Tıklayın)