1 Mart 2014 Cumartesi

LEVREK




 SAĞLIKLI GÜNLER 


                         

BİTKİ ÇAYI

       Dost sohbetlerinde hep duyarız, zayıflama için, kabızlık için, uykusuzluk vs. vs. için bitki çayı 'tamamen zararsız, bitkisel canım' ASLA! ASLA! ASLA!

       ETKEN MADDE içeren bitkiler ilaç sanayinde kullanılır ve bunların toplanma zamanı çok önemlidir. Kimi kışın, kimi baharda, kimi yazın, kimi çiçekliyken, kimi gün doğmadan toplanır. Kurutması ve strerilizasyonu çok özel bilgi gerektirir ve özel yöntemlerle yapılır.

       Siz; aktardan aldığınız ve nasıl toplandığını bilmediğiniz steril olmayan kaplarda saklanan bitkilerden fayda bekliyorsanız, bazı rizkleri de göze almışsınız demektir.
        Yok; aktardan almıyorum ve özel ambalajda eczaneden alıyorum diyorsanız, yinede bu ürün bir İLAÇTIR, yan etkilerini ve kullandığınız ilaçlarla etkileşmelerini göz önünde bulundurun.

       Sizinle gerçek bir hikayeyi paylaşmak istiyorum. Fitoterapi kursunda bir hocamız anlatmıştı.

       ORGAN NAKLİNDE ÇOK BAŞARILI BİR CERRAH, BİR HASTASINA BAĞIŞ YOLUYLA BÖBREK NAKLEDİYOR. GÖRÜNÜŞTE HERŞEY YOLUNDA, TESTLER ÇOK OLUMLU, HASTA ÇOK UYGUN VE BAŞKA BİR FİZİKSEL SORUN YOK. AMELİYAT ÖNCESİ KULLANDIĞI İLAÇLAR BIRAKTIRILMIŞ (KAN SULANDIRICI  VS.) AMA HASTANIN VÜCUDU ORGANI RED EDİYOR VE DİALİZE DÖNÜLÜYOR. DOKTOR ÜZGÜN AMA ARAŞTIRMAK İSTİYOR BAŞARISIZLIK NEDENLERİNİ. EŞİNDEN HASTANIN FARKLI BİRŞEY YİYİP İÇMEDİĞİNİ SORUYOR. KADIN DİYORKİ; BİZ, SİZ NE DEDİYSENİZ YAPTIK HATTA GECELERİ  RAHAT UYUSUN DİYE BEN ONA SARI KANTARON ÇAYI BİLE İÇİRDİM.
       İŞTE TÜM EMEKLERİN, YAPILAN MASRAFLARIN, UMUDUN YOK OLUŞU. SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN KULLANILAN BU ÇAY, YAN ETKİLERİ NEDENİ İLE AMELİYATLARDAN ÖNCE ASLA KULLANILMAZ VE ORGAN NAKLİNDE HASTAYA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ BU YENİ ORGANI REDDETMESİN DİYE BAZI İLAÇLAR VERİLİR.

       NE YAZIK Kİ SARI KANTARON BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLEDİRİR, YANİ VERİLEN İLAÇLARIN ETKİSİNİ YOK EDER.

       Lütfen içtiğiniz tüm bitki çaylarını ve kullanmakta olduğunuz ilaçlarınızı eczacınız ve doktorunuzla mutlaka paylaşın.


 SAĞLIKLI GÜNLER 

ÜLKELER (Gitmek İstediğiniz Ülkeyi Tıklayın)